PROIECTE


În momentul de față se află în desfășurare 3 proiecte în care Comisia de Tineret și Cultură este implicată:

  • Proiectul Cluster „Dunarea Turistică” (Turistic Danube), menit să găsească soluții pentru dezvoltarea și modernizarea comunităților existente pe malul românesc al fluviului Dunarea (1075 km de la Baziaș la Sulina), precum și să promoveze valorile culturale românești, să dezvolte turismul nautic și naval pe Dunăre, cât și să creeze trasee turistice ce vizează zonele de interes național și internațional pe malul Dunării și în apropierea acesteia.
În cadrul acestui proiect Comisia de Tineret și Cultură ANTREC România se ocupă cu colectarea de informații ce privesc zonele unde deja se desfășoară activități culturale și artistice pe malul Dunării, participarea la evenimente culturale și artistice cu scopul  începerii unor colaborări  cu organizatorii, precum și organizarea unor evenimente de promovare a artelor și culturii românești în aceste zone.

De asemenea, Comisia are ca scop identificarea unei zone cu potențial turistic, unde poate fi înființată o comunitate artistică românească, sustenabilă (un spațiu cultural și educativ)

  • Proiectul inovativ „Hotel Cultural”, un concept menit să salveze de la ruină cladirile istorice aflate în stadiu de degradare, scoase din circuit turistic, care au o capacitate de minim 100 de locuri de cazare și care prin renovare sau reamenajare pot găzdui diferite evenimente culturale(ex:piese de teatru, vernisaje, concerte, etc.),ateliere artistice(ex: de sculptură, de pictură, de dans, etc),ateliere gastronomice ( ex: bucătărie de specialități românești; atelier de gătit pentru copii; atelier de deserturi raw-vegan, etc.), precum si distilerii proprii, ferme/grădini proprii sau farmacii cu produse exclusiv naturiste, culese de mâna omului.
Structura este tipică unui festival interior permanent în care realitatea se împletește perfect cu fantezia creând un spațiu creativ și educativ pentru participanți. Totodată, scopul structurii este acela de a oferi un info-point cultural al zonei în care este amplasată, de a promova artiștii români și de a oferi acestora un spațiu decent de desfășurare, precum și de a proteja drepturile acestora, dar și de a ajuta economia locală să crească prin intermediul turismului și comerțului.

Proiectul vizează reintroducerea acestor clădiri în circuit turistic, promovarea lor și animarea vieții cetățenilor din zona în care este implementat proiectul.

În acest moment se desfășoară negocieri pentru implementarea unui astfel de proiect în centrul orașului Cluj Napoca.




  •  Proiectul „TaxiHostel”, centru de informare turistică și de întâlniri profesionale. Acest proiect vizează amenajarea unor spații de meeting profesional în incinta „Taxi Hostel Otopeni”, menite să adune laolaltă profesioniști din diferite domenii de activitate, cu scopul dezbaterii unor probleme de interes general și descoperirii unor soluții pentru impedimentele întâmpinate, dar și pentru inițierea unor proiecte locale sau naționale ce privesc participanții.
Totodată, proiectul își propune să instruiască personalul recepției hostelului în direcția furnizării de informații turistice cu privire la zona Otopeni-Ilfov și să furnizeze acesteia pliante sau materiale informative pe care recepționierii să le poată prezenta clienților hostelului sau altor vizitatori ai zonei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu